Programma Oostermoer 2017 Borger

Programma Oostermoer

Hieronder kunt u het voorlopige programma bekijken. Ondertussen werkt de Stichting Oostermoer Borger hard door om een hoop leuke en spectaculaire onderdelen toe te voegen.

Woensdag 19 juli 2017

Iedereen die zich heeft opgegeven ontvangt hierover later meer informatie.

Woensdag 19 juli worden de tuinen, straten en bogen gekeurd, De juryleden 2 per regio – dus 10 personen, beoordelen deze middag alle deelnemende tuinen. Hetzelfde geldt voor de 10 juryleden die de straten en bogen beoordelen. Er wordt met name gekeken naar (eigen) ontwerp, de compositie, kleur, afwerking en algemene indruk. Elk van de regio’s komt tot een eindbeoordeling, rangvolgorde. Daarna berekent de rekencommissie de uiteindelijke uitslag. De juryleden gaan met trekker en wagen op pad. Voor de keuring van verlichtte tuinen en straten gaat het met name om de beoordeling van de verlichting. De juryleden zijn benaderd door de vijfkampcommissie. In de vijfkampcommissie zitten afgevaardigden uit alle regio’s.

Tijden keuringen: s’middags vanaf 13.00 uur, s’avonds 21.30 uur.

Locatie: Dorpsplein, Borger.

De genodigden worden tussen 20:00 en 21:00 uur verwelkomd door burgemeester Seton en voorzitter Geert Everts.

De feestelijke openingshandeling zal rond rond 21:00 uur plaatsvinden. Deze wordt verricht door Burgemeester Seton en voorzitter Geert Everts. Tijdens deze opening vindt ook de prijsuitreiking plaats van de fotowedstrijd ‘de ziel van Borger’ door juryvoorzitter Daniel Muskee. Zie ook De Ziel van Borger
Uiteraard is iedereen vanaf 21:00 bij deze opening welkom in de tent op het plein.

Vanaf het Dorpsplein in Borger wordt vanaf 22:00 uur de Midnight Walk gehouden. Mensen wandelen in groepen volgens een route door het dorp. De route is niet altijd via wandelpaden of straten, maar kan ook bijvoorbeeld dwars door een tuin of gebouw lopen. Daarbij wordt de wandelaar onderweg getrakteerd op allerlei leuke culturele activiteiten, zoals een proeverij, een verhalenverteller of een muzikant. Bovendien zijn de buurten en straten in Borger dan al grotendeels verlicht en versierd.

Aanmelden HIER.

Donderdag 20 juli 2017

De optocht start om 18.00 uur in Westdorp, live te volgen vanaf het Dorpsplein m.b.v. een livestream op een scherm. De deelnemers aan de optocht ontvangen tijdig meer informatie over hun deelname.

Jurering

De jurering van de praalwagens start om 16.00 uur. De praalwagens worden opgesteld en gekeurd door 10 juryleden (2 van elke regio). De wagens gaan 1 voor 1 door een sluisje en de juryleden hebben ±5 minuten om een praalwagen te keuren. Zij beoordelen de wagens op het ontwerp, de compositie, kleur, afwerking en algemene indruk. Tijdens de optocht worden de praalwagens opnieuw, maar nu rijdend beoordeeld. Elke regio bepaald na deze 2 beoordelingen hun uiteindelijke plaatsing. Door de rekencommissie wordt daarna de uiteindelijke plaatsing van de praalwagens bekend gemaakt.

Ook het publiek heeft hier een stem in. Door een sms te sturen met je favoriete wagen(nr) maakt die wagen kans op de publieksprijs. Het telefoonnummer hiervoor wordt in juli bekend gemaakt.

Deelnemen?

Naast een grote deelname van versierde wagens wordt de optocht aangevuld met een of meerdere muziekkorpsen en een reclamekaravaan waarin de ondernemers van Borger en omstreken kunnen laten zien wat ze in huis hebben.
Je kunt je nog steeds opgeven voor deelname aan de optocht. Stuur daarvoor een mailtje aan borger@oostermoerfeest.nl

Vrijdag 21 juli 2017

Vrijdagochtend 21 juli 2017 van 10.00 tot 12.00 uur in de feesttent op het Dorpsplein te Borger de Oostermoer Seniorenochtend met medewerking van zangeres Nelleke Honning en de Zingende Broeder. Beide uit Borger! Gezellige liedjes van voor de eeuwwisseling. En met medewerking van Jan Germs van Huus van de Taol.

Dankzij de geweldige sponsoren van het Oostermoerfeest is het gratis toegankelijk en wordt u twee koppen koffie met iets erbij aangeboden. Doelgroep is de oudere jeugd van 60+
Voor vervoer kan gezorgd worden, later hierover meer informatie.

Vrijdag 21 juli is de ouderenmiddag (ouder dan 60 jaar) dat wordt in competitieverband uitgevoerd. Het gaat om klaverjassen (4 personen uit elke regio), bridgen (4 personen uit elke regio), sjoelen (4 personen uit elke regio) deze activiteiten zullen plaats vinden in het Hunzehuys. Jeu de boule (6 personen uit de regio) die spelen jeu de boule op het veldje bij het Esdalcollege De personen worden benaderd door een contactpersoon, die weer in contact staat met iemand van de vijfkamp commissie.

Locatie: Hunzehuys en veldje Esdalcollege. Alle onderdelen beginnen om 13.00 uur.

Locatie: Dorpsplein, Borger

Oostermoerfeest óók voor kinderen
Het Oostermoerfeest in Borger! Dat betekent weer een week vol leuke en gezellige activiteiten voor alle inwoners en andere belangstellenden in onze Hunebedhoofdstad. Ook wordt er aan plezier voor de kinderen gedacht. Deze keer zal de kindermiddag plaatsvinden in een prachtige tent, die speciaal voor het Oostermoerfeest wordt opgezet, op het nieuwe dorpsplein bij de kerk. De kindermiddag wordt aangeboden door Kindercentrum Het Speelhuis uit Ees.

Kinderprogramma ‘Sprookjeswereld’

Alle kinderen van 0 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom bij de kindermiddag op vrijdag 21 juli van 13.00 – 17.00 uur en de toegang is gratis! Er is een programma gemaakt voor de verschillende leeftijden en het thema van deze superleuke kindermiddag wordt ‘sprookjeswereld’. We gaan er een gezellig sprookjesfeest van maken met de sprookjesfiguren! Wie je daar allemaal tegen gaat komen, dat blijft nog even een verrassing. Het feest is helemaal compleet als jezelf ook bent verkleed!

Van 13.00 tot 14.00 uur -Sprookjeswereld-

Voor kinderen van 0 tot en met 2 jaar samen met een verzorger.
‘Muziek op schoot’ door sprookjesfiguren en met baby en kindergebaren.

Van 14.00 tot 15.00 uur – Sprookjeswereld-

Voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar samen met een verzorger.
Spellen-parcours.
Schminken en glittertattoo.
Lekker swingen.

Van 15.00 tot 17.00 uur – Fantasyworld-

Voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.
Spel ‘De jongens tegen de meisjes’.
Karaoke & Disco.
* Alle kinderen van 0 tot en met 12 jaar zijn welkom
* Dresscode: sprookjeswereld
* Voor ieder kind een ‘ijskoude’verrassing

Vrijdagavond 21 juli 2017 van 21.00 tot 01.00 uur in de feesttent op het Dorpsplein te Borger het RADIO OOSTERMOER vrijdagavondfeest met medewerking van het DUMECO team uit Buinen, Erik van Klinken en Arjen Boltjer. De entree is gratis. Tijdens deze avond is Radio Oostermoer in de lucht en zorgen de Dumeco’s , Erik van Klinken en Arjen Boltjer voor het feest.

Zaterdag 22 juli 2017

Op deze dag vindt de 6e editie van de OostermoerHunze Wandeltocht plaats. Wandelaars kunnen op deze dag genieten van weidse landschappen, oude bossen en lieflijke dorpjes in de omgeving van Borger.

Afstanden en starttijden

Wandeltochten
25 km 08.30 – 11.00 uur
20 km 08.30 – 11.00 uur
15 km 08.30 – 12.00 uur
10 km 08.30 – 13.00 uur
5 km 08.30 – 13.00 uur

Eindtijd: Iedereen dient vóór 17.00 uur weer binnen te zijn.

Inschrijving

Via deze link
Uiteraard kunt u zich op zaterdag 22 juli ook inschrijven bij de start.
Een deel van uw inschrijfgeld van € 6,- gaat naar de aanleg van de Natuurspeelplaats in Borger. Leden van de KWBN krijgen € 1,– korting. Deze € 1,–ontvangt u contant bij de finish op vertoon van uw lidmaatschapskaart.

Startlocatie

Feesttent Borger, Poolse Bevrijderslaan te Borger.

Organisatie: Tentoonstellingsvereniging Oostermoer 

06-82000642 | 06-50206859 | haga3@home.nl

Locatie: Poolsebevrijderslaan. Aanvang 10:00 uur. Verwachte einde ca. 12:00 uur.

Bericht voor alle kleine huisdieren uit Borger e.o.:

Ben jij een cavia, konijn, poes, rat, hamster of ander klein huisdier?
Tijdens het Oostermoerfeest wordt ook aan jullie gedacht. Laat je borstelen, kammen oppoetsen, mooi maken door je baasje/bazinnetje en kom op je mooist naar de keuring van de kleine huisdieren in de grote tent op het terrein achter de brandweerkazerne op 22 juli. Er is een echte dierenarts aanwezig en je ontvangt na afloop een certificaat en een foto!

Locatie: Feestterrein, Poolse Bevrijderslaan Borger. 09:00 – 17:00 uur.

Onder andere:

Noordelijk kampioenschap Dressuur & vaardigheid mennen. Er zijn 8 dressuur ringen en een ring voor de vaardigheid.

Mennen vaardigheid

Bij de vaardigheidswedstrijden is er een parcours uitgezet dat is afgebakend met plastic kegels. Op iedere kegel ligt een (tennis)bal. De menner moet zijn span door dit parcours sturen, zonder de balletjes van de kegels af te rijden. Een goede test op gehoorzaamheid van het paard en de stuurmanskunst van de menner! Het doel hierbij is zo snel mogelijk het parcours af te leggen en daarbij alle ballen op de kegels te laten liggen.
Vaardigheidswedstrijden kunnen gereden worden in de klasse L (Licht), M (Midden) en Z (Zwaar). Deze klassen zijn allen uitgeschreven op het Noordelijk kampioenschap.

Mennen dressuur

De dressuur verschilt in opzet niet veel van een dressuurwedstrijd zoals we die ook onder het zadel kennen: er wordt een proef gereden die uit een serie opeenvolgende verplichte figuren bestaat. Net als bij dressuurwedstrijden onder het zadel rij je bij het mennen een proef in de klasse B (Beginner), L (Licht), M (Midden), Z (Zwaar) of ZZ (dubbel zwaar). Deze klassen zijn allen uitgeschreven op het Noordelijk Kampioenschap.

Er wordt tijdens dit evenement in de verschillende disciplines (dressuur en vaardigheid) zowel in enkelspan als dubbelspan (twee paarden naast elkaar voor de menwagen) gestart.

Bestgaande rijpony

Rubriek tussendoor, 12.15 uur klaar staan.
Start 12.30 uur. Deze rubriek wordt beoordeeld door 2 juryleden, beide dressuur- amazones: Floor Vos en Sanne-Marije Tiemessen. Deze rubriek duurt ongeveer 30 min.

Prijzen die op die dag te verdienen zijn; prijzengeld en vleespaketten. De eerste prijswinnaar van de bestgaande rijpony wint een gastles van Floor Vos.

Zaterdagavond 22 juli 2017 van 20.00 tot 22.00 uur in de feesttent op het Dorpsplein te Borger de Oostermoer Pub-quiz met medewerking van Radio 2 presentator Bert Haandrikman. Test je showbizz-kennis, algemene kennis en pop-kennis in de Oostermoer Pub, Pop en Showbizz Quiz.
Je kunt je als groep opgeven via: borger@oostermoerfeest.nl de groepsgrootte is minimaal 4 en maximaal 8 personen. Deelname is € 10,- per team, dit is inclusief een ruime portie bittergarnituur. Naast de eeuwige roem zijn er fantastische prijzen.
Geef je snel op want vol is vol!

Aanvang: 22:00 – 01:00 uur

Samen met collega dj Jurgen van den Berg verzorgt Radio 2 presentator Bert Haandrikman het Oostermoer zaterdagavondfeest op zaterdag 22 juli in de feesttent op het Dorpsplein. Entree is gratis. Als oud-Borgerder wil Bert Haandrikman er met Oostermoer graag een geweldig feest van maken. Dit gaat hij samen doen met zijn collega,  dj Jurgen van den Berg.

Zondag 23 juli 2017

Locatie: Dorpsplein Borger.
De gezamenlijke kerken van Borger organiseren op zondag 23 juli een tentdienst i.v.m. het Oostermoerfeest m.m.v. gospelzanger Gerald Troost en band. Aanvang 10.00 uur (vanaf 9.45 uur samenzang). Thema “verbinden”.

Gerald Troost

Gerald en Nelinda zijn gospelzangers en hun missie is op een muzikale wijze jou in aanraking brengen met de liefde van God. Een kerkdienst mag speciaal zijn. Dat kan op allerlei manieren. We willen God centraal stellen en Hem groot maken. Gerald zingt met professionele band en naast zijn eigen liederen gaan ze ook de samenzang begeleiden. Heel graag deelt hij zijn geloofs- en levenslessen in een preek. Een boodschap voor het leven van nu, waarbij er een bijzondere klik is met jongeren.
Naast artiest is Gerald actief als DISC-trainer en betrokken bij verschillende hulporganisaties, zoals Dorcas en De Hoop en geeft hij door heel het land en in verschillende settings spreekbeurten. Dagelijks ontvangt Gerald ontroerende mailtjes van mensen die geraakt zijn door een optreden, een cd of spreekbeurt.
“Of ik nu een lied schrijf, een coaching gesprek voer of een reis maak, mijn missie is altijd dezelfde: mijn achternaam eer aan doen. Mensen aanmoedigen, naast mensen staan, gelovigen troosten te midden van verwarring, vertwijfeling en verdriet. Ik doe niets liever dan mensen wijzen op de schoonheid van het Evangelie en ik besef dat mijn muziek en mijn activiteiten krachtiger worden als ik Jezus centraal stel in alles” aldus Gerald Troost.
Er is in de dienst aandacht voor Kerk in Actie met aansluitend een collecte.

Na afloop van de tentdienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie, thee of limonade.

Locatie: Feestterrein Poolse bevrijderslaan, Borger. 09:00 – 17:00 uur.

Meer informatie.

Tijdens de boerentrekkertrek op 23 juli, tussen 9:00 en 16:00 uur, vindt er nog een mooie activiteit plaats op het terrein aan de Poolse Bevrijderslaan. De stichting 4×4 Drenthe verzorgt met diverse voertuigen een spectaculaire demonstratie in de bergen zand op het terrein. Het publiek mag zelfs meerijden om zelf eens te ervaren hoe het is om te ‘4×4-en’.

Over 4×4 Drenthe

De stichting 4×4 Drenthe is in 1997 ontstaan uit de algemene autosportclub ‘de Drentherieders’. Inmiddels zijn er zo’n 250 mensen lid van onze stichting, waarvoor zij globaal 10 x per jaar een club-evenement organiseren van verschillende aard en omvang, soms zelfs in het buitenland.
Bij alle bijeenkomsten staat echter de 4WD -auto en het off-road gebruik daarvan centraal.
Kijk voor meer informatie eens op www.st4x4drenthe.nl

Tijdens het Oostermoerfeest staat de zondag weer in het teken van motorische activiteiten. Naast de boerentrekkertrek, waarbij gestreden wordt met moderne trekkers, zullen de trekkers met een ruimer bouwjaar ook op het terrein staan om bekeken te worden.

Enthousiaste deelnemer

Eén van de enthousiaste deelnemers die er ook met z’n oldtimertrekkers staat is Geert Pepping uit Borger. Geert is in het trotse bezit van 6 oude trekkers (Renault en Allis Chalmers) en coördineert samen met anderen al bijna 11 jaar diverse trekkeroptochten. Inmiddels bestaat de groep al uit zo’n 35 enthousiaste liefhebbers van oldtimertrekkers.
Heb jij zelf ook een oldtimer thuis staan, bijv. een trekker, brommer, auto of misschien zelfs vrachtauto, en wil je die er graag bij zetten de 23e juli? Neem dan binnenkort even contact op met Geert Pepping tel. 0599-234501 of 06-13480309

Locatie: Feestterrein Poolse Bevrijderslaan, Borger

Afstanden: 20, 35 of 50 kilometer.
Start: Tussen 9:00 en 10:00 uur.
Kosten: NTFU/KNWU leden €4,- ; niet leden €5,-
WV Borger leden en Jeugd t/m 15 jaar gratis deelname.
Scan en Go aanwezig.
Inschrijving: op de startlocatie.

Organisatie: Wielervereniging Borger.

Locatie: Feestterrein Poolse Bevrijderslaan, Borger. Start 11:00 uur.

Afstanden zijn: 5 en 10 km (2x 5). Start voor beide afstanden is om 11.00 uur. Er is een mogelijkheid voor omkleden. Echter niet voor douchen na afloop. De kosten voor inschrijving zijn voor beide afstanden 5 euro. Van te voren kan men zich via deze link inschrijven.

Het inschrijven vooraf geeft ons een indicatie voor het inslaan van bananen, water, e.d. Op de dag zelf kan men zich nog inschrijven zolang er nog startbewijzen en loopchips aanwezig zijn. Het gebruik van de loopchips is om de gelopen tijd automatisch te meten. De chip wordt met een tie-rip aan de schoen bevestigd. Deze chip registreert de start- en finishtijd en worden daarna vrijwel automatisch op het internet geplaatst zodat men hem of haar prestatie kan terugzien.

Route klik hier

Trekker- trek: 2 personen uit elke regio strijden om de meeste meters

Touwtrekken: een team van 5 dames en 7 heren gaan de strijd aan tegen andere teams uit de regio’s

Beachvolleybal: een gemengd team van 3 dames en 3 heren proberen de winst te behalen om hun concurrenten te verslaan.

Behendigheidspelen : een gemengd team van ongeveer 10 personen vanaf 15 jaar strijden om 3 verschillende onderdelen bv. stormbaan, eierrace en vliegend tapijt de meeste punten te behalen.

Benadering door vijfkamp commissie om alle teams op de been te krijgen.

Voor alle onderdelen zijn punten te behalen, als winnaar kun je 5 punten verdienen en de verliezer krijgt 1 punt. Zo ontstaat er een mooie competitie tussen alle regio’s.

De regio met de meeste punten mag de Oostermoer Wisselbeker in ontvangst nemen.

Alle onderdelen beginnen om 13.00 uur en vinden plaats aan de Poolse Bevrijderslaan.

Locatie: Dorpsplein Borger

Black Lake

Om het Oostermoerfeest passend af te sluiten is op zondagmiddag 23 juli van 16.00 tot 20.00 uur de Oostermoer Ribs & Beer afterparty op het Dorpsplein. Black Lake treedt op en er wordt een bbq georganiseerd, een zogenaamde Ribs & Beer.
De Oostermoerorganisatie wil graag met buurtverenigingen en alle andere deelnemers en bezoekers van Oostermoer 2017 het feest knallend afsluiten. De entree is wederom gratis.

Ribs & Beer

Catering Teuben heeft voor deze gelegenheid een speciaal Oostermoer Ribs & Beer arrangement. Hiervoor kunt u tafels reserveren via: borger@oostermoerfeest.nl
Catering Teuben Oostermoer Ribs & Beer arrangement voor € 25,- p.p.
inbegrepen: onbeperkt spare-ribs en 6 consumptiemunten.

Locatie: Dorpsplein Borger; 18:00 uur.

  • De officiële sleuteloverdracht aan Gasselternijveen.
  • Uitslag 5 kamp.
  • Overdragen KWF cheque
Dit is Oostermoer

Wat bijna 150 jaar geleden begon als landbouw tentoonstelling is nu iedere zomer in één van de zeven Oostermoer dorpen een feestelijke manifestatie. Er is een sportieve vijfkamp, een optocht, versierde en verlichte straten, paardendag, wandeltocht en feestavonden. Kortom, teveel leuke activiteiten om op te noemen.