Optocht en lichtroute

Optocht, straatversiering- en lichtroute Gieten 2019

Van 14 t/m 21 juli 2019 vindt het Oostermoerfeest plaats in Gieten.  Naast alle activiteiten zijn dan de straten de hele Oostermoer week versierd en er is een optocht door het dorp. Hieronder ziet u de lichtroute om de straatversiering te bewonderen en de route van de optocht.

Meedoen als voor straatversiering, de optocht of voor de tuinkeuring

Meedoen als straat of buurt met straatversiering, verlichting en eventueel een boog, of voor de tuinkeuring kunnen aangemeld worden onderaan deze pagina. Ook kun je als straat of groep je nog aanmelden voor de optocht.

Oostemoer lichtroute 2019 in Gieten

Oostemoer optocht 2019 in Gieten

klik om de afbeelding te vergroten

Aanmelden voor straatversiering, tuinkeuring en/of de optocht

Wij hopen dat u weer meedoet met uw versierde straat, buurt, wijk of tuin. Met het onderstaande formulier kunt u zich opgeven. U kunt zich inschrijven voor deelname aan de optocht.

Wilt u als sponsor meerijden in de reclamekaravaan? Stuur dan een mail aan sponsoring@oostermoerfeest.nl

I.v.m. technische keuring. Hierover wordt u later geïnformeerd.
Dit om te voorkomen dat er dubbele thema's zijn.
Uw straat, buurt of tuin extra verlicht? Maak dan kans op een extra prijs!
Heeft u een boog? Maak dan kans op een extra prijs!
reCAPTCHA is required.

De jurering als Vijfkamp onderdeel

De straatversiering, mooie verlichting, bogen en tuinen worden door een kundige jury beoordeeld. Die jury bestaat uit inwoners van de aangesloten Oostermoer dorpen en ieder dorp heeft twee juryleden voor de tuinen en twee voor de straten. De jury gaat met een huifkar door het dorp… Spannend! Er wordt gelet op ontwerp, kleur aanleg en algemene indruk.

De organisatie hiervan ligt in handen van de Vijfkampcommissie en daarmee telt de jurering ook weer mee voor de Vijfkamp Wisselbokaal. En voor de inwoners van Gieten wie de mooiste tuin of straatversiering heeft en dit geldt ook voor s avonds.

Het is ‘s avonds wel belangrijk dat men de verlichting in ieder geval tot twee uur s nachts laat branden in verband met de jurering. Door al die straten die meedoen wordt het vaak een latertje!

Reglement Optocht en Straten

Een goede optocht en straten- en lichtroute kan niet zonder goede afspraken. Hiervoor hebben wij een reglement opgesteld. Bij uw inschrijving als deelnemer gaat u ook akkoord met dit reglement. Klik hier voor het reglement.