Optocht en lichtroute

Optocht, straatversiering- en lichtroute Borger 2024

Van 9 t/m 14 juli 2024 vindt het Oostermoerfeest plaats in Borger.  Naast alle activiteiten zijn dan de straten de hele Oostermoer week versierd en er is een optocht door het dorp.

De inschrijving is geopend.

Neemt uw buurt deel aan de lichtroute, met straatversiering, verlichting, een boog en/of een praalwagen aan de optocht? Vul dan het inschrijfformulier in. Het is van belang dat u het reglement doorleest.

Wij vragen u ook om het thema ook vast te leggen. Daardoor kunnen we andere buurten informeren wanneer ze overwegen hetzelfde thema te registreren. We willen geen verbod opleggen, maar we moedigen hen aan om creatief te zijn en hun eigen unieke thema te kiezen, zodat we kunnen genieten van diverse en gevarieerde straatversieringen.

Nadat u zich heeft ingeschreven staat uw emailadres op de mailinglijst voor straten en buurten. U ontvangt daarna automatisch informatie over uw deelname. Heeft u al eerder vragen over uw inschrijving, stuur dan een mail aan borger@oostermoerfeest.nl

Wilt u als sponsor meerijden in de reclamekaravaan? Stuur dan een mail aan sponsoring@oostermoerfeest.nl

Reglement optocht en straatversiering

Een goede optocht en straten- en lichtroute kan niet zonder goede afspraken. Hiervoor hebben wij een reglement opgesteld. Bij uw inschrijving als deelnemer gaat u ook akkoord met dit reglement. Klik hier voor het reglement.

Er zijn 2 regels voor de optocht die we graag extra onder de aandacht brengen:

Figuranten

Om de veiligheid te waarborgen, hanteren we strikte regels met betrekking tot de aanwezigheid van figuranten op de praalwagens.
Personen (niet zijnde de bestuurder) die zich op de praalwagen bevinden, dienen zich achter een stevige omheining van tenminste 120cm hoog te bevinden of op een deugdelijke wijze te zijn gezekerd aan de praalwagen, zodat er geen risico bestaat dat ze eraf kunnen vallen.
Deze veiligheidsmaatregelen worden zorgvuldig gecontroleerd tijdens de technische keuring om ervoor te zorgen dat alles in orde is voor de optocht.

Alcoholgebruik

Daarnaast willen we een sfeervolle en verantwoordelijke optocht organiseren, waarbij we geen ruimte laten voor alcoholgebruik.
Het is ten strengste verboden om alcohol aanwezig te hebben of te gebruiken op de praalwagens, zowel bij aanvang als gedurende de optocht.
Indien er bij controle alcohol wordt geconstateerd, wordt de betreffende wagen onmiddellijk uitgesloten van verdere deelname aan de optocht.
Door deze maatregelen hopen we niet alleen de veiligheid van deelnemers en toeschouwers te waarborgen, maar ook bij te dragen aan een gezellige en respectvolle viering van het Oostermoerfeest.

Samen maken we er een onvergetelijke optocht van waar iedereen met volle teugen van kan genieten.

Thema’s

Straten en buurten hebben de vrijheid om hun eigen thema te kiezen voor de straatversiering. Voor jullie als bouwers is het fijn om originaliteit toe te voegen aan de lichtroute. Daarom delen we, zonder te verraden wat, welke straat doet welke thema’s reeds gekozen zijn. Zo kan je een verstandige keuze maken bij het aanmelden van je straat, wagen of verlichting.

 

4 seizoenen Asterix en Obelix Bloemen
Boerderij Borger jaren 50 vorige eeuw beroepen Borger, ons dorp!
Camping de Leemakkers Corona test straat Cowboys en Indianen
De activiteiten van onze vereniging uitdragen. De wonderlijke onderwaterwereld
Fórmula 1 (Poolse) Bevrijdersfestival Flower Power
Frankrijk (2x) Ganzen
Griekenland Ghost town Harry Potter
Heel Eeserstraat Bakt Heel Hunzedal Bakt Holland
Hunebed highway Jaren ’70 camping
Kabouters Kikkerspelen 2024
Lego Minions Noord en Zuidpool
Oktoberfest (2x)
Deksteen Oldtimer show Olympische spelen Op fietse deur drenthe.
Pakketjeschaos Smikkelstraat Tour De France
TT Vakantie Vrachtwagen
Reizen Western (2x) 25 jaar borger/odoorn
Woodstock Zuid Afrika Zigeunerwagen

 

Oostermoer optocht 2024 in Borger

Zodra er meer bekend is over de optocht en de route wordt dat op onze website en de socials bekend gemaakt.

Oostermoer lichtroute 2024 in Borger

Hieronder vind je de lichtroute. De hele week leidt de route je door de prachtig versierde straten en buurten. Let op, de route kan nog wijzigen (uitgebreider) wanneer er meer straten opgeven. De rijrichting(en) zullen niet meer veranderen!

Winkelwagen0
There are no products in the cart!
Verder met winkelen
0