Optocht & Straten

De straatversiering- en lichtroute Gasselternijveen 2018

Van 17 t/m 22 juli 2018 zijn de straten en buurten in Gasselternijveen versierd. Wij hopen dan natuurlijk op veel publiek. Om het u gemakkelijk te maken treft u hieronder de route aan (deze kunt u ook downloaden en printen), maar deze wordt natuurlijk ook door bewegwijzering in het dorp aangegeven.

De straat- en lichtversieringroute inclusief straatnamen kunt u hier downloaden.

De Optochtroute Gasselternijveen 2018

De optocht start op donderdag 19 juli om 18.00 uur op de Zwarteweg in Gasselterboerveen en gaat dan door bijna heel Gasselternijveen. Naast een grote deelname van versierde wagens wordt de optocht aangevuld met muziekkorpsen en een reclamekaravaan, waarin de ondernemers van Gasselternijveen en omgeving kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Wees er op tijd bij om een goed plekje te zoeken aan de route!

Klik op de foto voor een grotere weergave

De optochtroute kunt u ook hier downloaden.

Belangrijke informatie over de optocht en straatversiering.

Klik door naar ons reglementen pagina.

Tijdens de festiviteiten worden de praalwagens, straat versiering én verlichting beoordeeld. Maar ook als u een boog heeft gemaakt kunt u daarvoor in de prijzen vallen. De beoordeling wordt uitgevoerd door een jury, bestaande uit inwoners van aangesloten Oostermoer dorpen. Op de uitslagenpagina vindt u alle winnaars. Overigens telt de jurering mee met de vijfkamp tussen de dorpen.

De straten- en lichtroute worden gekeurd op 17 juli 2018 (‘s middags vanaf 14.00 uur voor de straatversiering, bogen en tuinen en ‘s avonds vanaf 22.00 uur voor de verlichting hiervan). De hele Oostermoerweek kunt u de bewegwijzerde route rijden.

De optocht wordt gehouden op donderdag 19 juli 2018 ±18:00

Dit is Oostermoer

Wat 150 jaar geleden begon als landbouw tentoonstelling is nu iedere zomer in één van de zeven Oostermoer dorpen een feestelijke manifestatie. Er is een sportieve vijfkamp, een optocht, versierde en verlichte straten, paardendag, wandeltocht en feestavonden. Kortom, teveel leuke activiteiten om op te noemen.