Vijfkamp

Een sportieve krachtmeting tussen de dorpen!

Een vast vertrouwd onderdeel van het Oostermoerfeest is de Vijfkamp, een verzameling van sport- en spelactiviteiten die tussen de aangesloten voormalige Oostermoer gemeenten wordt gehouden. Dat zijn Anloo, Borger, Gasselte, Gieten en Zuidlaren.  Er wordt gestreden om de felbegeerde Vijfkamptrofee, een wisselbokaal in obelisk vorm, circa 50 cm hoog en uitgevoerd in keramiek.

Nieuw dit jaar is dat er zondag 21 juli 2019 voor het eerst ook als nieuw onderdeel van de vijfkamp door een heer en een dame per gemeente meegedaan kan worden aan de 10 km van de Oostermoerrun.

Wat zijn de Vijfkamp onderdelen?

Dat zijn onder andere de jurering van (verlichte) straten, (verlichte) tuinen en bogen, de praalwagens van de optocht, sjoelen, bridgen, klaverjassen en jeu de boule. Ook touwtrekken, nieuw dit jaar is rokkenvoetbal, volleybal en een spectaculaire estafetterace.

De vijfkamp telt ook mee als het gaat om de Boerentrekkertrek, de beste combinaties die strijden om de bestgaande pony tijdens de Rabobank paardendag  en nieuw dit jaar de beste heer of dame per gemeente tijdens de Oostermoerrun.

Waar zijn we nog meer druk mee?

Verder wordt er op zondag 21 Juli een fair op het feestterrein georganiseerd waar ook de leden van de vijfkamp met een stand vertegenwoordigd zullen zijn. Waar men heerlijke kniepertjes kan kopen en voor de kleine gasten is er een mooie grabbelton.

Ook verkoopt de vijfkampcommissie lootjes met mooie prijzen. Dit gebeurt tijdens de trekkertrek, de spelletjesmiddag en tijdens de fair op zondagmiddag.

Aan het eind van deze zondagmiddag wordt bekend gemaakt wie o wie de bokaal dit jaar heeft weten te winnen.

Wie verzorgt de organisatie?

De organisatie van de Vijfkamp is in handen van de Vijfkampcommissie. Deze wordt gevormd door betrokken vrijwilligers die woonachtig zijn in de dorpen die deelnemen aan de Oostermoer. Vanuit ieder dorp zijn er telkens twee inwoners die deelnemen aan de Vijfkampcommissie.

Het hele jaar door is de Vijfkampcommissie druk met de voorbereidingen en dat kun je zien tijdens het Oostermoer. De Vijfkamp is bij uitstek het onderdeel van het Oostermoer waarbij inwoners van het Oostermoergebied kennis met elkaar maken en zo zorgen wij voor een prachtige verbinding.

De Vijfkampcommissie

De organisatie van de Vijfkamp bestaat uit: Gertjan Roosjen, Annie Huizing, Bert Venema,  Coba Boer, Jaap Hadderingh en Agnes Smit.

Vijfkamp Commissie

Winkelwagen0
There are no products in the cart!
Verder met winkelen
0