Eenakter ‘Op Oostermoer’

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eenakter ‘Op Oostermoer’

7 juli 2022 | 19:30 - 20:00

De toneelverenigingen uit Eext, Anderen en Eexterzandvoort leveren hun beste spelers voor ‘Op Oostermoer’.

‘Op Oostermoer’ is een eenakter geschreven door Geertje Enting uit Anderen. In het stuk wordt de verbinding gezocht tussen de dorpen Eext, Anderen en Eexterzandvoort door iets wat hun alle drie raakt en ook raakt aan het voortbestaan van Oostermoer: een gezamenlijk probleem en een gezamenlijke oplossing na twee jaar uitstel van Oostermoer vanwege corona.

De drie dorpen hebben verschillende achtergronden. Ze verschillen in grootte, in ligging, ouderdom en verenigingsleven. In Eext krijgt men een idee vaak vlot getrokken, terwijl in Anderen vooral beren op de weg worden gezien. Eexterzandvoort is vooral heel klein en ligt ver weg. Veel nieuwe inwoners komen er voor hun rust en willen zich liever niet storen aan het bestaande verenigingsleven en de bestaande plattelandstradities. In het stuk komen de waarden van het platteland, zoals rekening houden met elkaar, oude gewoonten en zorgen voor elkaar, aan bod. De Oostermoercommissie in het stuk is een knipoog naar de bestaande commissie die het hele Oostermoerfeest in werkelijkheid moet organiseren en daar heel veel tijd in steekt. In dit toneelstuk speelt die Oostermoercommissie een heel bijzondere rol vanwege een origineel idee om zoveel mogelijk mensen uit de dorpen naar Oostermoer 2022 te krijgen. Maar of iedereen dit geweldige idee kan waarderen…?

Een leuk stuk, met leuke spelers. De toegang is vrij, maar zorg dat u op tijd bent, om geluiden tijdens de uitvoering te voorkomen.

Gegevens

Datum:
7 juli 2022
Tijd:
19:30 - 20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Evenemententerrein Eext
Boermarkeweg
Eext, Drenthe Nederland
+ Google Maps

Organisator

Stichting Tentoonstelling Oostermoer Eext, Anderen en Eexterzandvoort
E-mail
eext@oostermoerfeest.nl
Winkelwagen0
There are no products in the cart!
Verder met winkelen
0