KWPN Veulenkeuring

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KWPN Veulenkeuring

9 juli 2022 | 13:00 - 17:00

Jaarlijks organiseert KWPN Oostermoer-Noordenveld een veulenkeuring in Eext. Een keuring voor de veulens van het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek. Dit jaar gebeurt dat tijdens de Oostermoerweek.

De keuring is voor spring- en dressuurveulens die geboren zijn in 2022 en op het moment van de keuring minstens 1 maand oud zijn. De veulens worden samen met hun moeder aan de jury gepresenteerd. Eerst worden ze opgesteld en beoordeeld op hun bouw. Daarna mogen ze vrij bewegen en krijgen ook hun gangen een beoordeling. Als alle veulens van een rubriek zijn beoordeeld, plaatst de jury de veulens op een kwaliteitsvolgorde. Daarbij voorziet de jury alle veulens van commentaar. Dit is goed voor het publiek te volgen.

Een veulenkeuring biedt aan fokkers een mooie gelegenheid om hun veulen te vergelijken met andere veulens. Door de veulenkeuring krijgen geïnteresseerden en het stamboek meer informatie over de vererving van de ouders en vervolgens gebruikt het stamboek deze informatie weer om fokkers te informeren over de verervingskwaliteiten van een hengst. De beste veulens van deze keuring mogen door naar de Centrale Keuring, met als doel een uitnodiging te bemachtigen voor de KWPN kampioenschappen. De veulenkeuring van de afdeling Oostermoer-Noordenveld leverde al eens een nationale kampioen. We verwachten ook dit jaar weer vele talentvolle veulens te mogen bewonderen.

Gegevens

Datum:
9 juli 2022
Tijd:
13:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Evenemententerrein Eext
Boermarkeweg
Eext, Drenthe Nederland
+ Google Maps

Organisatoren

Stichting Tentoonstelling Oostermoer Eext, Anderen en Eexterzandvoort
KWPN Oostermoer-Noordenveld
Winkelwagen0
There are no products in the cart!
Verder met winkelen
0