Rabobank Paardendag

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rabobank Paardendag

20 juli 2019 | 08:30 - 17:00

Komt u ook kijken op de Rabobank Paardendag Oostermoer?

Zaterdag 20 juli 2019 is er de Rabobank Paardendag in en bij de manege van de rijvereniging Oostermoer in Gieterveen.

De mensport is de laatste jaren behoorlijk in populariteit gestegen. Het is een sport die jong en oud in wedstrijdverband kan beoefenen maar ook als recreant kun je hier mee uit de voeten.
Na 2 jaar het kampioenschap  van Mendistrict Noord te hebben georganiseerd zullen we dit jaar in  afgeslankte vorm onze dressuur en vaardigheidswedstrijd organiseren op zaterdag 20 juli 2019 tijdens het Oostermoer. We zijn dit jaar te gast in Gieterveen waar we gebruik gaan maken van de faciliteiten van LR en PC Oostermoer..

Programma en uitleg

We beginnen s ’morgens met de dressuur en na de dressuur kan men de vaardigheidsproef rijden. Net als bij de dressuurwedstrijden onder het zadel kennen we in de dressuur mennen ook de klasse B(beginner) L (licht)M (midden) Z (zwaar) en ZZ (dubbel zwaar).  Bij de dressuur krijgt men punten toegekend door een jury. Na het behalen van een bepaalde hoeveelheid winstpunten mag men promoveren naar een hogere klasse.  Deze wedstrijd is uitgeschreven voor het enkel span paard/pony en dubbelspan paard /pony

Bij de vaardigheidswedstrijd is een parcours uitgezet dat is afgebakend met oranje pionnen. Op iedere pion ligt een tennisbal. De menner moet zijn paard pony door dit parcours sturen zonder de balletjes van de pionnen te rijden. Een goede test op gehoorzaamheid van het dier en de stuurmanskunst van de menner! Vaardigheidswedstrijden worden verreden in de klasse L(licht) M (midden) Z(zwaar).

Bestgaande rijpony

Een ander onderdeel met pony’s is ons onderdeel Bestgaande Rijpony Oostermoer. Hier zullen deelnemers uit het Oostermoer gebied strijden om de titel beoordeeld door een deskundig jurylid.

Inschrijvingen

De inschrijving loopt via KNHS.

Ook een Vijfkamp onderdeel

Tijdens het Oostermoer wordt er gestreden om de Vijfkamp Wisselbokaal en als vijfkamp onderdeel zullen er tijdens de Rabobank Paardendag per Oostermoer regio twee combinaties strijden om de Bestgaande Rijpony van dit jaar. En ook hier geldt dat men punten scoort voor de wisselbokaal.

Gegevens

Datum:
20 juli 2019
Tijd:
08:30 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Manege Gieterveen
Tjassenswijk 2a
Gieterveen, Drenthe 9511 TB Nederland
+ Google Maps

Organisator

Oostermoer TTV – Paardendag
E-mail
paarden@oostermoerfeest.nl
Winkelwagen0
There are no products in the cart!
Verder met winkelen
0