Paardensport in Drenthe: Oostermoer Paardendag

Paardensport in Drenthe met de Oostermoer Rabobank Paardendag

De paardensport in Drenthe en met name de mensport is de laatste jaren behoorlijk in populariteit gestegen. Het is een sport die jong en oud in wedstrijdverband kan beoefenen maar ook als recreant kun je hier mee uit de voeten.

Tijdens de Oostermoer Rabobank Paardendag houden wij dressuur en een vaardigheidswedstrijd. Dat houden we ieder jaar in het organiserende Oostermoerdorp en in 2020 is dat in Eext.

Daarnaast hebben wij ook het onderdeel bestgaande rijpony. De deelnemers strijden om de titel die wordt beoordeeld door een deskundige jury.

Dressuur en vaardigheidswedstrijd met de Oostermoer Rabobank Paardendag

We beginnen s ’morgens met de dressuur en na de dressuur kan men de vaardigheidsproef rijden. Net als bij de dressuurwedstrijden onder het zadel kennen we in de dressuur mennen ook de klasse B(beginner) L (licht)M (midden) Z (zwaar) en ZZ (dubbel zwaar).  Bij de dressuur krijgt men punten toegekend door een jury. Na het behalen van een bepaalde hoeveelheid winstpunten mag men promoveren naar een hogere klasse.  Deze wedstrijd is uitgeschreven voor het enkel span paard/pony en dubbelspan paard /pony

Bij de vaardigheidswedstrijd is een parcours uitgezet dat is afgebakend met oranje pionnen. Op iedere pion ligt een tennisbal. De menner moet zijn paard pony door dit parcours sturen zonder de balletjes van de pionnen te rijden. Een goede test op gehoorzaamheid van het dier en de stuurmanskunst van de menner! Vaardigheidswedstrijden worden verreden in de klasse L(licht) M (midden) Z(zwaar).

Paardensport in Drenthe

De inschrijvingen van de Oostermoer Rabobank Paardendag loopt via de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Je kunt daar inloggen op MijnKNHS en vervolgens je zelf inschrijven.

Ook een Vijfkamp onderdeel

Tijdens het Oostermoer wordt er gestreden om de Vijfkamp Wisselbokaal en als vijfkamp onderdeel zullen er tijdens de Rabobank Paardendag per Oostermoer regio twee combinaties strijden om de Bestgaande Rijpony van dit jaar. En ook hier geldt dat men punten scoort voor de wisselbokaal.

De Oostermoer Paardendag is een samenwerking

De organisatie van de Oostermoer paardendagen is in handen van de Tentoonstellingsvereniging Oostermoer, in samenwerking met de lokale paardenclub.

Direct inschrijvenPaardendag
Time: 11 juli 2020 @ 08:00 – 11 juli 2020 @ 17:00

Komt u ook kijken op de Rabobank Paardendag Oostermoer? Zaterdag 20 juli 2019 is er de Rabobank Paardendag in en bij de manege van de rijvereniging Oostermoer in Gieterveen. De


Winkelwagen0
There are no products in the cart!
Verder met winkelen
0