Optocht van praalwagens

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Optocht van praalwagens

13 juli 2023

Op donderdag 13 juli vanaf 18.00 uur kan iedereen de optocht van praalwagens zien waar veel inwoners geruime tijd mee bezig zijn geweest. De bouwers hebben hun talenten laten zien door te lassen, timmeren en verven. Hoe de praalwagens eruitzien, weet bijna niemand, dit blijft een geheim tot de optocht. Wel is bekend dat alle praalwagens uitgebeeld worden met het thema Heden, Verleden en Toekomst.

 

De optocht is live te volgen: klik hier voor de kaart met de actuele positie

Optocht

De opstelling van de praalwagens is vanaf de Lageweg, daarna vertrekt de stoet via de Hogeweg en Annerweg, richting het centrum van Zuidlaren. Centrale plek is de Brink in Zuidlaren, hier komt de optocht meerdere keren langs en zal hier ook eindigen, er is voldoende ruimte om vanaf de Brink de optocht te bekijken. Verschillende muziekkorpsen en showband zullen hun muzikale talent laten horen. Ook zijn er buurten die een bijdrage in hun thema leveren aan de optocht, alles wat past bij het thema en de charme van het dorp. Op bovenstaande kaart is de route te raadplegen. Tijdens de optocht zullen meerdere wegen tijdelijk worden afgesloten, geadviseerd wordt daarom zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar de route te gaan om alles te kunnen bekijken.

Reclamekaravaan

Als onderdeel van de optocht is er ook een reclamekaravaan, hiermee bieden wij onze sponsoren de mogelijkheid om zich te presenteren met een bedrijfsauto in de optocht.

Publieksjury

De optocht van praalwagens is een van de vaste onderdelen tijdens het Oostermoerfeest. Voor het publiek een grote sensatie wat er te zien valt en voor de deelnemers de mogelijkheid om met trots hun mooie gemaakte creatie te laten zien. Voor het publiek is een belangrijke rol weggelegd, namelijk als publieksjury stemmen op de mooiste/favoriete praalwagen.

Welke wagen is het meest creatief, origineel of het mooist gemaakt? Laat het weten via je mobiele telefoon in een SMS bericht. De SMS-publieksprijs wordt ter beschikking gesteld door de organisatie.

Tijdens de optocht op donderdag 13 juli 2023 tussen 17.00 en 21.00 uur kan er gestemd worden door het versturen van een SMS* met de tekst WAGEN + WAGENNUMMER naar 3010, (bijvoorbeeld WAGEN 5). Er kan net zo vaak gestemd/gesms’t worden als gewenst. Per stem worden kosten in rekening gebracht.  De wagen met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs. Naast deze prijs is er ook een 1e, 2e en 3e prijs te winnen voor de praalwagens.

Straatversieringen

Alle belangstellenden kunnen ook stemmen voor de mooiste straatversiering. Op de fiets of lopend kan je via de speciale route door alle straten om te beoordelen hoe alle straten versierd zijn en wat je absolute favoriet is. Dit gaat om alle versieringen in Zuidlaren, Westlaren of Schuilingsoord/Zuid-Es. De publieksprijs geldt alleen voor straatversieringen en is niet van toepassing op de straatverlichting. Van maandag 10 juli 14.00 uur tot donderdag 13 juli 21.00 uur kan er gestemd worden door het versturen van een SMS* met de tekst STRAAT + STRAATNAAM naar 3010 (bijvoorbeeld STRAAT Kerkstraat) Er kan net zo veel gestemd/ge-sms’t worden als gewenst is. Per stem worden kosten in rekening gebracht.

De wagennummers en de straatnamen om te stemmen worden op deze website geplaatst.

Wij wensen alle publieksjuryleden veel succes en wijsheid toe met hun beoordeling.

Optochtroute

Gegevens

Datum:
13 juli 2023
Evenement Categorie:

Locatie

Feestterrein Zuidlaren
Zuidlaren, Drenthe Nederland + Google Maps

Organisator

Stichting Oostermoer Zuidlaren
E-mail
zuidlaren@oostermoerfeest.nl
Bekijk de site van Organisator
Winkelwagen0
There are no products in the cart!
Verder met winkelen
0