Oostermoerweek bijna van start

Het is bijna zover! Van 11 t/m 15 juli wordt in Zuidlaren het Oostermoerfeest georganiseerd. In heel Zuidlaren is het gedurende deze week groot feest, zo zijn de straten versierd en mooi verlicht en is er een vrolijke en vooral prachtige optocht. Het thema dit jaar is Verleden, heden en toekomst. Duik terug het verleden in, kijk naar de toekomst of volg een tijdspad door de jaren heen. Het kan allemaal en de buurten zijn dan ook zeer creatief geweest binnen dit thema. De lichtjesroute langs alle straten start op maandag 10 juli en is tot en met zondag 16 juli te rijden.  

Het Oostermoerfeest is een feest met een lang verleden. Destijds was de doelstelling, het organiseren en bevorderen van tentoonstellingen in het belang van de landbouw. Tegenwoordig is het een feest voor de hele bevolking in de vijf Oostermoer regio’s in Noordoost Drenthe op de Hondsrug en het naastgelegen veengebied. Tot op de dag van vandaag staan er nog steeds typische agrarische festiviteiten op het programma, zoals het nieuwe onderdeel Ride, Run & Bike waar een ruiter samen met een hardloper of fietser een parcours aflegt.

Verder staat de week bomvol met allerlei gezellig, actieve en uitdagende activiteiten. Zo kunt je meedoen aan het kleurrijke spektakel ‘Heel Zuidlaren drijft’, de intellectuele strijd met elkaar aangaan tijdens ‘Heel Zuidlaren (pub) quizt’ of wandel mee tijdens de Midnightwalk langs en door (historische) panden in het centrum van Zuidlaren. Inschrijving voor deze, en een aantal andere, activiteiten is vereist. Wil je graag de prachtige omgeving van Zuidlaren verkennen? Dat kan met de fietstocht, graveltour, run en de wandeltocht. Ook aan de kinderen wordt gedacht met een kindermiddag. Op vrijdagavond brengt de ‘Ameezingband’ jullie verzoeknummers ten gehore en op zaterdagavond kunt u los gaan tijdens de feestelijke afsluiting met de Coverband ‘Cheerz’. Op beide avonden is DJ Bert er voor de muzikale omlijsting.

Dit is nog maar een greep uit de vele festiviteiten die Zuidlaren rijk is gedurende deze geweldige feestweek. Kom je ook kijken en meedoen met de diverse activiteiten?

 Winkelwagen0
There are no products in the cart!
Verder met winkelen
0